Sárgamuskotály 2022
4 095Ft
BIO minősítésű bor. A borász nem tudta megállni, hogy ne csavarjon ezen a boron is egyet. Egyszerű képleten alapul: az ökológiai kertészet és az alacsony hozam magas minőséget szül, a szakértelem és az odaadás elegáns illatokat és elképesztő komplexitást eredményez. A Sárgamuskotály elkészülésének lépései az egészfürtös hűtött préselés, majd temperált erjesztés, aztán tartályos és hordós érlelés vegyesen, ahogy a bor kívánja. Mindez hozzáadott anyagok nélkül (csupán SO2 és Bentonit használatával).
Dűlő: Rány
Szőlőfajták: 100% Sárgamuskotály
Alkohol: 13,9%
Sav: 6,2 g/l
Cukormentes extract: 26 g/l
Maradék cukor: 14,4 g/l
Fermentáció: 100% – Alacsony hőmérsékleten indított tartályos erjesztés
Érlelés:
40% – harmad töltésű 220l űrtartalmú Szerednyei hordók – 5 hónap,
60% – tartály – 10 hónap
Palackos érlelés: min. 7 hónap