Sárgamuskotály 2020
BIO minősítésű bor. Átpozicionáljuk, újraértelmezzük a Sárgamuskotály fajtát művelésben és a borkészítésben közben is. Képletünk ültetvényen egyszerű: ökológiai kertészet + alacsony hozam = magas minőség. Borkészités: egészfürtös hűtött préselés + temperált erjesztés + részben hordós érlelés és tartályos érlelés = elegáns illatok, elképesztő komplexitás, csúcsborokkal vetekedő beltartalom és élmény mindez hozzáadott anyagok nélkül (csupán SO2 és Bentonit használatával).
Dűlő: Rány
Szőlő fajták: 100% Sárgamuskotály
Alkohol: 13,7%
Sav: 5,4 g/l
Cukormentes extract: 24,1 g/l
Maradék cukor: 20 g/l
Fermentáció: 100% – Alacsony hőmérsékleten indított tartályos erjesztés
Érlelés: 10% haramad töltésű 220l űrtartalmú Szerednyei hordók – 12 hónap. 80% tartály – 12 hónap
Palackos érlelés: min. 7 hónap